Innvandrere på bærtur

På søndag inviteres alle innvandrere i Skien kommune til å oppleve norsk sopp- og bærtur.

Turen starter ved Siljan skisenter og er gratis for alle deltakere, men de må selv sørge for mat og drikke. De som ønsker å bli med i gratis buss kan møte opp ved Gulset-senteret eller Kverndalen klokken 11. 00. Med på turen blir soppekspert Tereza Nordmark.

Det er flerkulturelt utvalg i Skien som står bak arrangementet, hvor innvandrere kan få et innblikk i en typisk norsk fritidsaktivitet. Geir Arild Tønnessen i utvalget skal selv bli med på turen, og håper å lære mye om sopp. Han håper mange innvandrere vil bli med, selv om noen kanskje ikke er vant til å gå så mye på tur i skog og mark.

– Utvalget har ligget litt i dvale i en periode. Nå ønsker vi å få i gang morsomme aktiviteter og har fått flere innspill fra innvandrere om hva de ønsker, sier han til Varden.

Etter innspill fra innvandrere har de bestemt at det blir formiddagstreff for pensjonister på Lie Kultur- og aktivitetssenter lørdag 4. november. Her vil innvandrere stå for både underholdning og mat. Ellers blir det mulighet for å prøve seg på isen på Skien isstadion lørdag 11. november.