Franske imamer bak terrorgruppe?

De terrormistenkte fra Vollsmoseområdet i Danmark skal ha vært tilknyttet franske imamer, melder TV2 Nettavisen.

I april i år ble fire franske imamer, som var på besøk i forstaden Vollsmose i Danmark, anholdt av dansk politi. Dette utløste sterke reaksjoner hos 100 innvandrere som brente bildekk og kastet stein mot politiet. Imamene ble løselatt samme kveld uten at det ble tatt ut noe siktelse.

– Vi har reist overalt i Europa hvor vi taler for fred. Jeg har aldri vært utsatt for noe liknende. Vi fikk aldri vite hvorfor vi ble anholdt, sa en av de fire imamene til den danske avisen Berlingske Tidende etter at de ble løslatt.

Ifølge anonyme kilder som Berlingske Tidende har vært i kontakt med, er det en klar forbindelse mellom imamenes besøk og de arresterte terrormistenkte i Danmark. Kilden opplyser til avisen at besøket innledet etterforskningen som resulterte i arrestasjonen av de terrormistenkte i Danmark tirsdag. I tillegg kommer det frem at gruppen hadde planer om å utføre terroraksjoner i både Danmark og Frankrike.

– Det har vært kontakt mellom imamene og de pågrepne terrormistenkte. Gruppen hadde terrormål i både Danmark og Frankrike, opplyser kilder til den danske avisen Berlingske Tidende.