Aksepterer ikke rasisme på fotballbanen

Under kampen mellom Stabæk og Ham-Kam søndag skal Ronan Kienast ha kalt spiss-kollega Nannskog «you fucking monkey», i følge FXT.

– Jeg har aldri hatt problemer med rasisme på fotballbanen tidligere. Derfor reagerte jeg slik søndag, sier Stabæk og Tippeligaens toppscorer Daniel Nannskog.

– Jeg ble kalt negerjævel på skolen. Men da slengte du dem bare i bakken, og så var det på en måte løst. Det at jeg var god i fotball og i all idrett hjalp meg nok litt under oppveksten. Jeg fikk på en måte en status. Samtidig hadde jeg kamerater som ikke var gode i sport, som slet med rasisme og mobbing, sier Stabæk-spissen.

Kienast har imidlertid ringt Nannskog og beklaget seg i etterkant.

– Selvsagt blir det slengt dritt mellom spillerne hele tiden. Og jeg er ingen engel selv. Men så langt som Roman Kienast gikk, går du bare ikke. Når du kommer med rasisme går du over streken. Jeg kan tåle å bli kalt hore og det som verre er, men rasisme tåler jeg ikke, fastslår Nannskog.

Etter episoden med Roman Kienast scoret Daniel Nannskog sitt 19. seriemål og sikret seg toppscorertittelen i Tippeligaen.