Slik driver FrP rasisme

0Shares

Forslaget fra Carl I. Hagen går på at innvandrere som ikke kan dokumentere at de gjør noe for å lære seg eller barna norsk, bør verken få barnetrygd, kontantstøtte eller annen sosialhjelp.

Oslo Frp vedtok på helgens fylkesårsmøte innvandringspause i Oslo for å kunne ta hånd om de store utfordringer innen integrering som byen nå har. Partiet vil begrense familiegjenforening til å gjelde ektefelle og egne barn under 18 år, samtidig som partiet slår fast at ektefellen må ha fylt 24 år og at den samlede tilknytning til Norge må være større enn den samlede tilknytning til et annet landene.

Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsmann, Per Rune Henriksen, mener at Carl I. Hagen står for «reinspikka rasisme». – Dette går kaldt nedover ryggen på meg, og det viser partiets sanne ansikt. Carl I. Hagens uttalelser er rett og slett rasisme, ja, reinspikka rasisme, sier Henriksen som også er leder av Hordaland Arbeiderparti.

SVs innvandringspolitiske talsmann, Rolf Reikvam, mener forslaget er klassisk rasisme.

– Historien er full av eksempler der majoriteten har stilt bestemte krav overfor minoritetene, sier Reikvam til NRK.

Reikvam begrunner dette med at man ikke kan lage universelle regler og bestemmelser som skal gjelde for alle, på den ene siden, og samtidig si at dersom bestemte minoritetsgrupper ikke oppfører seg på den måten som majoriteten krever, så gjelder ikke disse ordningene.