Sultestreiker fortsatt

0Shares

Samir Almohamadawi fortsetter sultestreiken i regnet. Foto: Kamil Al-sadoon

Utrop besøkte ham enda en gang på fredag, og pratet litt med ham.

Han fortalte at han har fått mye støtte av norske ungdommer, som ifølge irakeren har vist en fantastisk humanistisk sans.

– De er virkelig snille og ansvarsfulle, og slik atferd gir meg enda mer kraft til å fortsette kampen om menneskelig behandling fra myndighetene, sier han til Utrop.

Han mener også at han fortsatt har tro på de norske og vestlige idealene selv om han har blitt sviktet.

Almohamadawi sier at det har kommet flere representanter fra frivillige organisasjoner, særlig fra NOAS. Han sier at de har forsøkt å overtale ham til å avbryte streiken for hans helses skyld, men tilføyer at han ikke ville stoppe kampen for sine menneskerettigheter.

Noen norske ungdommer besøker ham hele tiden. – De sørger for å lindre min sammensatte emosjonelle og sosiale sår som har oppstått på grunn av situasjonen som flyktning, sier han.

Det som er mest besværende, er at hans kunstige arm ble stjålet av en narkoman. Almohamadawi sier at han kjøpte den for 6 000 dollar, og nå har han bare en arm igjen.

Almohamadawi er funksjonshemmet og har bare èn hånd. Det andre kuntige håndet (bildet) ble stjålet. Foto: Leon Espinos.

Han tilføyde at opplysningene som ble publisert i Klassekampen om hans sak var uriktige på flere punkter, og at dekningen fra Klassekampen ville påvirke oppfatningene av ham på en negativ måte.

Klassekampen skrev at han er kurder mens han i realiteten var araber fra Bagdad.

– Hadde jeg vært kurder, ville jeg ikke flyttet fra mitt hjemland, sier Samir.

%%galleri%%