– Det er ingen skam å snu

0Shares

Her er hele brevet i sin helhet:

Vi sendte deg brev i fjor, Bjarne Håkon Hanssen, og fikk et brev der du oppfordret oss til å holde kontakten med vår kjære venn Ashok. Dette har vi gjort, men Terje Skjeggestad sier i Dagbladet 9.5.07 at ved å holde kontakten har vi gitt ham falske forhåpninger om at han kan komme tilbake til Norge.

Det er det motsatte av det du, Bjarne Håkon Hanssen, sa i brevet i fjor sommer. Skulle vi bare glemt vennen vår?

Vi hører ofte at ungdom ikke engasjerer seg i samfunnet. Vi har gjort det, men alt vi får igjen for det er kjeft. Vi tror egentlig at dere synes det hadde vært bedre om vi sluttet å bry oss om Ashok. Vi tror at dere føler at det er ubehagelig. Vi kommer aldri til å slutte å være glad i Ashok, han er tross alt vennen vår.

Vi er fremdeles vennene til Ashok, og vi vil si noe om hvordan Ashok har det i dag. Dere har sagt at Ashok skulle få skolegang, men det var takket være vårt engasjement at Ashok nå går på skole. Du skrev i brevet, Bjarne Håkon Hanssen, at det er viktig at barn får være sammen med sin nærmeste familie. Dette er vi enig i, men nå etter ett år har han fortsatt ikke møtt moren, faren eller noen av søsknene sine. Bestemoren prøver så godt hun kan, men hun kan ikke erstatte dem. Dere har også sagt at det er trygt på Sri Lanka, men det er ikke tilfellet. Det har vært razzia hjemme hos han midt på natten, og vi hører ofte om kidnapping og bombing i hans nærmiljø. Dette vet vi at ikke er et bra miljø å vokse opp i.

Vi har lært mye dette året. Det er mye urettferdighet her i verden. Selv om vi er et av verdens rikeste land, så kan vi ikke gi Ashok trygghet og det alle barn trenger for å ha det godt. Det trenger ikke å  koste dere mye å gi et barn et ordentlig liv her i Norge. Vi har også læ¦rt at vi ikke alltid kan stole på voksne, og at de kan lyve. Dette må dere ta noe av skylden for. Vi stoler ikke lenger på at politikere og andre vil det beste for oss. Dette har dere bidratt til og dere må ta dette ansvaret. Vi har læ¦rt om fjellvettreglene, en av reglene sier: det er ingen skam å snu. Dette gjelder også i denne saken, det er mulig å rette opp feilen dere har gjort.

Send Ashok hjem til oss nå, det er her han vil bo!

PS!

Vi vil at dere skal svare oss!!