Lysvake for Gazaofrene

Lysvake for ofrene i Gaza ble holdt fra torsdag 8. januar på Youngstorget. Markeringen ble til i etterkant av fakkeltoget for fred, solidaritet og medfølelse til ofrene i Gaza.
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

– Vi har fått positiv tilbakemeldinger fra folk at dette  har vært en fredelig markering. Etter at det har vært mye bråk, vil mange av de organisasjoner som arrangerte demonstrasjoner være sammen med oss for å holde lysvake istedenfor, sier Hanna Marcussen, talskvinne for Miljøpartiet De Grønne, som satt i gang hjulene for Lysvaken.

Iffit Qureshi, skribent, som er en av de initiativtakere for lysvake forteller om støtteten Lysvake har fått av både folk på gate og andre.

– Oslo har et stort hjerte. Folk har kjøpt kaffe og kommet med mat til de som har stått på Youngstorget i det kalde været, sier Qureshi.

Foreldre med barn har kommet og tent lys for å minne ofrene i Gaza. I tillgegg til dette kan de se på sløyfe som henger her. Hvit sløyfe for barn og røde for voksne. Hittil har arrangørene klart å samle inn 21 579 kroner fra salg av lys. Pengene kal sendes til Gaza gjennom NORWAC for å kjøpe medisiner og preteser til lemlestet barn i GAza.

Bak lysvake står både enkelte personer Miljøpartiet De Grønne, Palestinakomiteen, Fellesutvalget for Palestina, Støttekomiteen for Gaza (SfG) og AUF.