Norgespatriotene anmeldt til politiet

0Shares

SOS Rasisme politianmeldte fredag den innvandringsfiendtlige gruppen Norgespatriotene både for ærekrenkelser og trusler på bakgrunn av påstander som ble lagt ut på nettsidene deres torsdag, i følge iOslo.

SOS Rasisme skriver i anmeldelsen at «Når Norgespatriotene ber folk i sitt nettverk om å overvåke våre medlemmer ser vi derfor på det som en klar trussel.»

Lederen av Norgespatriotene Øyvind Heian er tidligere dømt for drapstrusler mot justisminister Knut Storberget.

– Denne gruppen består blant annet av tidligere organiserte nynazister og noen nye medlemmer de har klart å trekke med seg. De forsøker å framstå som stuerene, men når man ser på sidene deres, ser man fort at de ikke er det, sier Melbye Pettersen.

Motanmelder
orgespatriotene og leder Øyvind Heian med å motanmelde SOS Rasisme – for falsk anmeldelse.

– Årsaken er for det første at den teksten vi skrev om SOS Rasisme er en blåkopi av det de har på sidene sine. De skriver at de ønsker tips om all nazistisk aktivitet, for å si det enkelt. De kaller oss i Norgespatriotene og Demokratene nazister – uten at vi har noen nazistisk tilknytning, mener Heian.

Heian ble selv i juni dømt til åtte måneders fengsel for besittelse av barneporno og trusler mot politiet. Saken er anket.