Stoppet på nytt i tollen

0Shares

Fortvilet måtte Emenike se at flyet hans gikk uten ham mandag kveld. Tollerne brukte tre timer på å avhøre ham og gjennomsøke alle eiendeler.

Da han ankom Bergen torsdag for å besøke broren Galvin Ernest, som har bodd her i seks år ble han holdt tilbake i hele syv timer på flyplassen. Tollerne skar opp bagen hans og avhørte ham i timevis, skriver Bergens Tidende.

– Vi har inntrykk av de stanset Fineface som en ren hevnaksjon etter oppslaget i BT, sier Galvin Ernests samboer, Ap-politiker Joril Christensen.

– Han kommer aldri til å besøke broren igjen, det er helt sikkert. Han visste ikke at han hadde forvillet seg til et så rasistisk land. Jeg er flau og lei meg, sier Christensen.

Avdelingssjef for grensekontrollen i tollregion Vest-Norge, Øyvind Hafsøe, tilbakeviser at kontrollen hadde sitt opphav i hevn eller rasisme.

– Vi driver en seriøs kontrollvirksomhet. Hvilke utvelgelseskriterier vi forholder oss til er hemmelige, fordi ellers ville det hindret vår virksomhet. Det jeg kan si er at ingen kan holdes tilbake på grunnlag av verken hevn, hudfarge eller statsborgerskap, forteller han.