Storhaugs Burkafobi

0Shares

– Den nye boka er først og fremst en repetisjon av den forrige – store deler er bare klipp og lim. Likevel er den klargjørende: Her framkommer Storhaugs islamofobi med enda større tydelighet enn før. Irrasjonell frykt for burka er en ting, irrasjonell frykt for islam er langt verre, skriver Michelet.

– Den sentrale feilen hun gjør er den sedvanlige: Hun evner ikke, eller ønsker ikke, å skille mellom fredelig religionsutøvelse og militant islamisme. Hun hevder at hun forstår forskjellen, men velger likevel kategorisk å tolke bruk av det muslimske hodeplagget som støtte til de mest totalitære og reaksjonære strømningene i islam, skriver hun videre.

– Det er dypt problematisk at en så useriøs aktør har fått så stor innflytelse over debatten, avslutter hun.

Storhaug kopierte dansk forsker
Det påstår Dagbladet som har funnet fram til originalen som er ren oversettelse. Blant annet er to avsnitt nærmest blåkopier av en artikkel skrevet av den danske statsviteren Tina Magaard, i følge Dagbladet.

– Jeg kan i ettertid se at jeg med fordel kunne brukt anførselstegn et par steder i teksten, og slik kreditert Magaard enda klarere, sier Storhaug, som har bedt forlaget få på plass anførselstegn i et eventuelt nytt opplag av boka, innrømmer Storhaug.