Tooji Kestkar

Ikke nok med at denne persiske Oslo-gutten er MTV’s nye lørsdagsvert, lager sin egen musikk og er aktiv på catwalken, han er også en kommende barnevernspedagog og engasjert i arbeid for menneskerettigheter.
Hina Zaidi
Latest posts by Hina Zaidi (see all)


Foto: Hina Zaidi

Tooji i korte trekk!
Han er 20 år gammel og elsker musikk og drama. Siden han var 15 år har han jobbet som modell. Han har vært med i reklamefilmer og er musiker, mest innen R&B. For tiden studerer han på HiO og forrige lørdag debuterte han på MTV.

– Hvordan kom du i kontakt med MTV?
– Jeg søkte egentlig for nesten to år siden, og september i år ringte de meg plutselig og lurte på om jeg ville komme på et intervju. Det ville jeg jo selvfølgelig, men jeg visste ikke hva jeg skulle si.
Jeg hadde nettopp startet på utdanningen og kommet i en bra klasse med flotte mennesker og jeg hadde absolutt ikke lyst til å slutte der.
Etter et par runder med intervjuer
og prøveopptak var det bare å vente på svar.

– Å jobbe for MTV er sikkert veldig tidskrevende. Hva håpet du på, at du fikk jobben eller at du ikke fikk den?
– På den ene siden håpet jeg på at jeg ikke skulle få jobben, for da kunne jeg vite med meg selv at jeg hadde i hvert fall prøvd, og etter det kunne jeg fokusere på skolen som planlagt. Men på den andre siden hadde jeg så utrolig lyst på den jobben, for det var jo tross alt en kjempesjanse for meg. Heldigvis så fikk jeg jobben, og overraskende nok sa MTV at de skulle legge til rett for meg slik at jobben ikke kom i veien for utdanningen min. Det satte jeg stor pris på.

– Som et kjent fjes i media og med en bachelorgrad i barnvernspedagogikk, hva er det du ønsker å oppnå?
– Jeg elsker å opptre og vil leve av musikken min. Jeg er også politisk interessert, men alkoholpriser og den slags interesserer meg overhodet ikke. Jeg vil hjelpe mennesker som trenger hjelp. Med en pedagogisk kompetanse vil jeg prøve å iverksette hjelpetiltak som fungerer for både barn og voksne, i Norge og i utlandet.
Det er lite jeg kan utføre alene, men som et kjent fjes kan jeg kanskje påvirke andre til å bidra. Tidligere var jeg aktiv i Amnesty og SOS Rasisme. Der lærte jeg at folk må ha tro på at deres lille månedlige bidrag har mye å si for noen andre et annet sted i verden. Jeg lærte også om verdien av å kjempe for menneskerettigheter. Dette vil jeg ta med meg inn i jobben som barnevernspedagog.