Ingenting er forutsigbart i Fanaa

Det finnes valg i livet som er enkle. Det er enkelt å velge mellom det gode og det onde. Men hvilke kriterier telles når du må velge mellom to goder? Eller to onder? Det er slike valg hovedpersonen i filmen ”Fanaa” må foreta seg.
Hina Zaidi
Latest posts by Hina Zaidi (see all)

Denne filmen handler om en blind jente som heter Zooni (spilt av Kajol). Hun reiser med sine venninner til Dehli for å oppleve verden for første gang. Foreldrene hennes er bekymret for at hun aldri vil finne den rette på grunn av synet hennes, men lite vet de om at denne reisen vil føre henne til hennes største kjærlighet.

I Dehli møter hun Rehan (Amir Khan), en turistguide som vandrer fra by til by og utforsker både livet og damer. Hans livsfilosofi er at mennesker drives av sine behov. Zooni på den andre siden er en total romantiker og lever for kjærligheten. Hun faller for denne sjarmøren til tross for alle advarsler hun får fra venninnene. Hun trenger ikke å bli beskyttet lenger.

Tiden er inne for at hun skal oppleve livet, oppleve kjærligheten. Hun ser verden på en helt annen måte når hun er med han. Men er han den rette? Og hvem er han egentlig?

Rehan, som har levd et fritt liv uten noen form for regler og forpliktelser, blir fascinert av hennes rene og uskyldige vesen. Han viser henne rundt i byen, han setter farger på omgivelsene hennes og gleder henne på en hver måte, samtidig som han prøver å holde tilbake følelsene sine. Men etter hvert ser han ikke på henne som en hvilken som helst jente lenger, men en han kan tenke seg å dele livet sitt med.

Fortsatt er det en side ved denne sjarmøren Zooni ikke vet om. Det er denne siden som hindrer han i å binde seg til noen. Han er knyttet til noe som er mye sterkere og som ikke bare kan forandre livene til de han er glad, men også ødelegge dem helt.

Filmen starter med at kjærligheten blomstrer og livet er herlig. Men med ett tar filmen en totalomvending og ingenting er forutsigbart lenger. Man kan sette seg selv i hennes sko og tenke på hva man selv ville gjort i en slik situasjonen. Det er mye tårer og fortvilelse, og man føler med Zooni etter hvert som hun blir tvunget til å ta utrolig vanskelige avgjørelser.