Diskriminering i homomiljøet

0Shares

– Vi spurte på nytt men fikk samme svar, og vi syntes det var merkelig, siden det ikke sto noe på kalenderen ved døra, forteller Marcos.

Etter at Marcus og Øyvind hadde diskutert med hverandre at de syntes det hele var snodig, gikk Øyvind bort til dørvakta.

– Jeg fikk, etter mye om og men, høre at det ikke var en privat sammenkomst, men åpne dører. Jeg sa at min samboer og venninnen ble stoppet og ikke fikk komme inn, og at vi lurte på hva bakgrunnen for dette var. De ville først ikke svare oss, men det kom etter hvert fram at de hadde vært plaget med tyverier og derfor nektet min samboer og venninnen inngang, forteller Øyvind.

– Det er utrolig lite gøy å ikke få komme inn fordi du blir ansett for å være tyv, bare fordi du ikke ser norsk ut. Dørvaktene vil sikkert si at dette ikke har noe med hudfarge å gjøre, men vi klarer ikke å vurdere dette på noen annen måte, sier Marcos.

Daglig leder og innehaver av Elsker, Sissel Hansen, sier hun ikke kjenner til episoden, men at hun synes det er synd at Marcos og Øyvind skal ha opplevd julens møte med Elsker på den måten.

– Det er dumt at de ikke har tatt kontakt med daglig leder, noe jeg selv ville gjort hvis jeg følte meg urettferdig behandlet, sier hun.