Journalisten publiserer Muhammed-tegning

Journalistenes fagblad Journalisten har publisert tegninger av Muhammed i sin nettutgave.

Det hele begynte i Danmark da to personer ble anholdt av dansk politi for å ha planlagt drapet på en av Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard februar i år.

I etterkant av arrestasjonen har flere medier i Danmark trykket karrikaturtegningen på nytt. Publiseringen av tegningene i danske medier har ført til demonstrasjoner og opptøyer i København og andre danske byer.

I Norge har ingen medier trykket eller publisert tegningene. Men Journalistenes eget fagblad Journalisten har publisert en tegning på nettet. Nyhetssaken dreier seg om at ingen medier har trykket tegningene, men begrunner ikke hvorfor Journalisten selv har trykket tegninen.

– Feige redaktører
Det mener spaltist i NA24 Dag Solberg. Muhammed-karikaturene er ikke så farlige at norske redaktører bør sitte stille på krakken sin, skriver han.

SMS-aksjon oppfordrer til boikott
En tekstmelding om å boikotte danske varer spres nå i det muslimske miljøet i Norge.

Tekstmeldingen hevder at muslimer verden rundt har bestemt at danske produkter skal boikottes. Videre ramses det opp noen kjente danske produkter som Lego, Bang Olufsen og Ecco.

Her er tekstmeldingen i sin helhet:
«11 danske aviser trykket profeten Mohammed tegninger. Muslimene verden rundt har bestemt på at Danske produkter må boikottes. Danske produkter begynner med 57 på strek koden. Noen skjente produkter er: ARLA, LEGO, PUCK, KINDER, ECCO, BANG OLUFSEN, NESTLE NIDO, HØNG, LURPARK. Elsker du din profet? Send meldingen videre.»