Årets forbilde

0Shares

Når Utrop gratulerer den lykkelige vinneren med å ha blitt årets innvandrer, blir vi raskt korrigert:

– Prisen har endret navn og heter nå «Årets forbilde». Men tusen takk, jeg er veldig glad for prisen, sier Farooqi.

30 år
Det var Anniken Huitfeldt som delte ut prisen Årets forbilde 2008 på utestedet Trikkestallen i Oslo, skriver Dagbladet. Avisen skriver videre at juryen la vekt på at Farooqi har gjort mye for ungdommer.

– Han [har] gjennom sin jobb og på frivillig basis gjort en stor innsats for ungdommer i mer enn 30 år. Måten han har organisert dette arbeidet på har bidratt til demokratiutvikling blant ungdommer, heter det i begrunnelsen fra departementet.

Driver selv huset
Kan du fortelle mer om X-Ray Ungdomskulturhus?
– X-Ray ble startet opp i 1994, og det er ungdommene selv som  driver ungdomshuset. Vi har 19 ulike grupper, og hver av dem har en gruppeleder som har sin egen nøkkel til ungdomshuset, slik at de kan gå dit når de vil. Hver uke er det ca 800 ungdommer som besøker stedet. Stedet er viktig for ungdommene. Jeg føler at prisen er like mye til ungdommene som til meg, sier Farooqi som kom til Norge i 1975, og var 17 år den gangen.

Viktig med forbilder
Da du kom til Norge som 17-åring, savnet du selv forbilder med innvandrerbakgrunn?

– Mye har endret seg siden den gangen jeg kom. Jeg mener at prisen er viktig for å vise ungdommer at deres egne kan blir ledere og rådgivere. Det kan gi dem håp og motivere dem til å blant annet å studere.

Hvordan har du tenkt til å feire denne prisen?

– Nå har det blitt mye oppmerksomhet. Men jeg har lyst til å dra til X-Ray og drikke kaffe og te sammen med ungdommene som er der, og når jeg kommer hjem skal jeg spise en god pakistansk middag.