– Moskémiljøet er negativt for kvinner

0Shares

Ifølge Nettavisen forteller al-Kubaisi at mange i det han kaller moskémiljøet mener at kvinner blir ødelagt av arbeidslivet:
– De mener at kvinnen blir i «ustand» om hun jobber og får seg venner og kolleger utenfor hjemmet, i stedet for å være kone, mor, lage mat og bevare familiens ære, sier al-Kubaisi.

Nekter kona arbeid

Forfatteren forteller videre til nettstedet at mange muslimske innvandrere nekter kona å jobbe, og at disse kvinnene dermed blir i stor grad forsørget av statskassen eller av sine ektemann, i den grad ektemennene har arbeid.
– Mange inngår avtale om dette allerede før de gifter seg, om at hun ikke skal jobbe når hun kommer til Norge. Selv om de har jobbet som lege eller lærer i hjemlandet. Jeg kjenner til et tilfelle der en innvandrer giftet seg med en kvinne som hadde jobbet som rektor. Han sa det rett ut: «Jeg trenger ikke en kone som jobber.», sier al-Kubaisi til Nettavisen.

Må oppmuntre kvinner

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) mener, ifølge Nettavisen, at kvinner med minoritetsbakgrunn må oppmuntres ytterligere til å ta arbeid og bli økonomisk selvstendige.
– For det første så er det viktig i forhold til framtidig pensjon at kvinner kommer i arbeid nå. For det andre så har barnehagereformen frigjort tid for minoritetskvinner som de bør bruke til å ta utdanning, styrke nettverket sitt og komme i arbeid, sier Chaudhry.