Burka som homovåpen

Skeiv Verden ønsker å bruke burkaen som et våpen for å synliggjøre homofile muslimer under Homoparaden 28. juni, forteller informasjonsansvarlig Magne Richardsen til Ny Tid.

Flere bifaller initiativet til gruppa Skeiv Verden, som er en gruppe som organiserer og gir tilbud til homofile med innvandrerbakgrunn, men en del frykter reaksjoner fra folk i religiøse miljøer.

Kaltham Alexander Lie, sterkt profilert som den første åpne homofile innvandreren som har muslimsk bakgrunn, er veldig positivt innstilt til tiltaket.

– Her handler det om frihet, sier han til Ny Tid.


Vi er her for å bli: Kaltham Lie (foto fra filmen “Gender Me”)

Gjenspeiler virkeligheten

Lederen i Bamseklubben Norge, en av landets største interesseklubber for homofile menn, John Earhart, er enig med Lie om at dette er flott og spennende. Samtidig bør man vise varsomhet, sier han til utrop.no.


Følt homohetsen på kroppen: John Earhart (foto: Juan Antinoo)

– Jeg synes det alltid er lurt å gardere seg i forhold til egen sikkerhet. Selv opplevde jeg under pride-paraden i Sverige for noen år siden at nynazister brøt seg inn for å lage kvalm. Hvis gruppen av burkamarsjerende hadde fått ordnet lastebil eller politivakthold ville det vært kjempefint.

Earhart frykter nemlig reaksjoner fra de sterkt religiøse miljøene i byen.

– At folk må skjule seg og bruke burka er et sterkt markeringsuttrykk og visuelt virkemiddel, som viser hvordan virkeligheten er for denne gruppen homofile.