Ulovlig stillingsannonse fortsatt på nett

Vikarbyrået Rett Bemanning har en diskriminerende stillingsannonse som fortsatt ligger ute på finn.no, til tross for at Likestillings- og diskrimineringsombudet tidligere har sagt den er ulovlig.

I stillingsannonsen skriver Rett Bemanning blant annet dette: «For vår kunde søker vi en blid, serviceinnstilt kvinne i voksen alder! Du må være norsk. Du er ansiktet utad for firma!»

Kunden til Rett Bemanning skulle da ansette en person som skulle jobbe med resepsjonsarbeid og som møteromsvertinne.

ULOVLIG: Rett bemannings annonse slik den forelå på finn.no i dag

Språklig krav
Ifølge Gerd Wangestad, som skrev annonsen for Rett Bemanning, ønsket kunden at den potensielle søkeren kunne snakke norsk. Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) mener stillingsannonsen er diskriminerende, og har derfor bedt Rett Bemanning om å forandre på den. Da Utrop snakket med Rett Bemanning, hevdet de at annonsen var fjernet, men da vi søkte etter den gamle stillingsannonsen var den fortsatt å finne på nettsiden til finn.no.

Vi tok derfor kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet og fortalte at den gamle og diskriminerende annonsen fortsatt ligger på finn.no. LDO opplyste da til Utrop.no at de vil kontakte Rett Bemanning for å få den fjernet for godt.