Hadia Tajik Årets Norsk-pakistaner

0Shares

Utdelingen fant sted på Litteraturhuset i Oslo søndag, med arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen til stede.

Hadia Tajik ble kåret til årets norsk-pakistaner. Årets utmerkelse gikk til Sheraz Yaqub og årets kulturpris ble utdelt Gomi Khawer og årets idrettspris til Rehan Ahmed.

Foto: X-plosiv.no

Prisen ble kåret av nettmagasinet X-plosiv.no. Redaktør Mahmona Khan fortalte under åpningstalen om hensikten bak prisen og magasinets fremtidsplaner.

– Vi opplever at debatten som er relatert oss, har en sterk tendens til å vri seg mot kontraster, ytterpunkter. Fokuset ligger ofte på den mest liberale som tilsynelatende har kastet sin tokulturelle identitet på bålet og får som rolle å kritisere ukultur – eller den mest konservative som ikke engang klarer å ta stilling til grunnleggende menneskerettighetsspørsmål. Denne typen fokus forsterker etter min mening forskjellene og fører til ytterligere polarisering.

Hedersprisen gikk i år til Aslam Ahsan.

– Jeg er glad og takknemlig for hedersprisen fra andregenerasjons pakistanske innvandrere. Jeg har kjempet en kamp for integrering i pakistanske miljøer, og til tider har det vært meget tøft, sier Aslam Ahsan, som i en årrekke har ledet Stiftelsen Ressurssenter for pakistanske barn og vært lokalpolitiker for Ap i Lørenskog.

– Jeg er stolt av våre meget oppegående etterkommere som greier seg bra og markerer seg kraftig i det norske samfunnet, sier Ahsan til Romerikes Blad.