Ikke råd til aksjoner mot menneskehandel

Oslo Politidistrikt sitt pilotprosjekt STOP som jobber mot menneskehandel, såkalt trafficking, har ikke penger til storaksjoner i fremtiden, skriver Dagsavisen.

Pilotprosjektet, som har gode resultater å vise til, kan nå stå i fare for å måtte innstille all virksomhet. Det forteller konstituert leder for Seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo Politidistrikt, Øivind Nordgarden til Dagsavisen.

Prosjektet har ikke noen egen post i kommunens budsjett og må finansieres gjennom politiets regulære midler. Storaksjoner av den typen som ble foretatt i juni, da viktige deler av det nigerianske prostitusjonsmiljøet ble rullet opp, har tappet prosjektet for ressurser. Dessuten er utgiftene til tolk meget høye, og gjør at prosjektet med tiden ikke er bærekraftig, dersom det ikke tilføres nye midler.

– Sånn vi ser det bør tolkeutgiftene finanseres sentralt , eller så må Oslo politidistrikt få en overskridelsesfullmakt for at vi skal kunne holde trykket på opprullingen av hallik- og menneskehandlermiljøene, sier Nordgarden til avisen.