Grønt lys for dyrere halalkjøtt

0Shares
Avatar
Latest posts by av Claudio Castello (see all)

 Islamsk Råd Norge har siden august samarbeidet med Nortura BA om sertifisering og produksjon av halalslaktede kjøttprodukter i Norge. Etter hva Utrop erfarer handler det om kylling, småfe og storfe.

Rådet har på forhånd inspisert og godkjent Norturas to anlegg på Gol og Elverum før lanseringen. Halalkjøttet er tilgjengelig under varemerket Al-Fatih. Storfe og småfekjøtt produseres allerede under dette merket, og er tilgjengelig i en rekke butikker. Kyllingproduksjonen vil starte opp relativ raskt, og Al-Fathi kylling vil være ute i markedet om ikke så altfor lenge.

– Vi har gjennom det siste året hatt en tett dialog med produsenter og jobbet
med krav og spesifikasjoner. I tillegg til dette har vi hatt flere undersøkelser og tester. Gjennom en dialog med produsentene har vi kommet frem til et resultat som vi er ganske fornøyd med, sier generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, til Utrop.

Blandede tilbakemeldinger

Han håper at folk har forståelse for at kvalitetshevingen kommer til å merkes på pengeboken.

– For folk kan det være et problem at kjøttet kommer til å øke i pris. Ellers synes jeg at det er alt for kort tid siden lanseringen til at vi kan si noe om kvalitet og smak.

– Vil Islamsk Råd garantere for at alt kjøttet som lages gjennom avtalen er halal?

– Vi garanterer for at vi gjennom jevnlige oppfølginger skal sikre at det som selges som halal under vår sertifisering virkelig er halal, svarer han.

Dyr glede: Halalkjøtt som dette kan bli sikrere, men også dyrere etter at Islamsk Råd har inngått en avtale med Nortura BA om sertifisering og produksjon av halalslaktet kjøtt. FOTO: Wikimedia Commons