TV2 klaget inn til PFU i Ali Farah-saken

Det er den anonyme kollegaen til ambulasesjåfør Erik Sckjenken som mener TV-kanalen har brutt pressens etiske regler i Ali Farah- saken, som fant sted i Sofienbergparken i fjor.

Ambulansesjåføren klager TV-kanalen inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Han reagerer på TV2s bruk av opptakene av samtalen mellom ambulansen og AMK-sentralen under kritiske situasjonen som oppsto etter at Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i fjor. Det skriver Rakkestad Avis.

Han mener lydloggen var klippet på en slik måte at det innebar en forhåndsdømming av ham. Han reagerer på at loggen ble publisert uten stemmefordreining og hevder dette gjorde ham lett identifiserbar, særlig i sitt nærmiljø. Videre klager han på at han ikke fikk mulighet til å komme med komme med en samtidig imøtegåelse av beskyldningene, skriver Dagbladet.

TV 2 avviser klagen. De mener lydloggen dokumenterer helt korrekt informasjon og at saken har stor offentlig interesse. Kanalen hevder også at det ble gjort forsøk på å få en kommentar fra ambulansesjåførene.

Skadd: Ali Farah ble etterlatt av ambulansen med alvorlige hodeskader i Sofienbergparken i fjor.