Planla attentat mot Barack Obama

Nyhetsbyrået AP melder at amerikanske myndigheter avverget et attentat mot den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Amerikanske myndigheter skal ha pågrepet to nynazister som står bak attentatplanene, Daniel Cowart (20) fra Tennessee og Paul Schlesselman (18) fra Arkansas.

Ifølge Jim Cavanaugh, spesialagent ved kontoret til byrået for alkohol, tobakk og skytevåpen (ATF) i Nashville skulle Cowart og Schlesselman rane en våpenbutikk og angripe en skole med hovedsakelig svarte elever, hvor 88 personer skulle skytes og 14 halshugges.

Det er ikke kjent hvilken skole de planla å angripe.

Nummer 88 og 14 har symbolsk betydning i nynazistiske kretser. H er den åttende bokstaven i alfabetet, og 88 er en vanlig forkortelse for “Heil Hitler”. 14 står for den nynazistiske doktrinen om «de fjorten ord».

Nynazister planla å drepe presidentkandidaten, Barack Obama ved å skytte gjennom bilvinduer. Her er Obama under en valgkampanje i delstaten New Hampshire. Foto: Wikimedia Commons.

Cowart og Schlesselman ble kjent med hverandre på Internett og deler en oppfatning av at den hvite rasen er overlegen. Etter det planlagte angrepet mot skolen, skulle de to dra på et drapsraid gjennom hele USA, og deretter drepe Obama.

De skulle være kledd i hvit smoking og flosshatt mens de utførte attentatet .

De ansvarlige for sikkerheten til Barack Obama, sier i en pressemelding at de tar truslene mot presidentkandidaten alvorlig.

– Vi etterforsker nå alle påstandene i denne saken, sier Richard Harlow, spesialagent i etterretningstjenesten Secret Service.