– Ungdommene provoserte med vilje

Politiets Fellesforbund mener det var riktig ressursbruk å sende flere patruljer og helikopter for å håndtere ungdommene på Bogerud.
Foto: Endre Krossbakken
– De tilbakemeldingene vi har fått viser at dette var planlagte handlinger fra ungdommenes side. De ønsket å provosere frem handlinger som kunne sette politiet i et dårlig lys. Det er helt uakseptabel oppførsel og et angrep både på demokratiet og politiet, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.
0Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Politiets Fellesforbund går hardt ut mot at politiet blir fremstilt som provokatør da de rykket ut til melding om bråk da en ungdomsgjeng hadde samlet seg på Bogerud i Oslo mandag.

Bolstad mener også at den manglende respekten for politiet i enkelte miljøer er et resultat av den prekære ressurssituasjonen i politiet.

– Når man får slike holdninger har det gått for langt. Noe av årsaken til dette problemet er ressurssituasjonen i etaten, og at politiet i langt mindre grad enn tidligere er proaktive og tilstede i disse miljøene, slik de var tidligere. Med de ressursene vi har i dag har politiet stort sett anledning til å dukke opp når noe har skjedd, og da er det allerede en hissig tone. Da er det vanskelig å opparbeide seg gode relasjoner i miljøene, påpeker Bolstad.

Han mener det er nødvendig å stoppe utviklingen nå, og understreker at det ikke kun er politiets oppgave.