– De beskytter seg bak politi-fiendtlighet

Ungdom samles på kjøpesentre.
Foto: Derek Mindler
Det skriver Jan Bøhler (AP) i etterkant av politi-konfrontasjonen på Bogerud.

– Norsk politi er et av verdens beste når det gjelder forebygging og nærhet. Faktum er at i noen av de områdene av byen hvor politiet har størst jobb å gjøre med å forebygge vold, ran, narkotika, rekruttering av unge til kriminelle gjenger, osv, bor det mange med familier fra andre opprinnelsesland, skriver Bøhler i et innlegg i Nettavisen.

– De som har størst interesse av å tegne et bilde av et fordomsfullt stigmatiserende norsk politi og gjøre dem til fienden, er kriminelle nettverk og gjenger. Jo mer sinna og forutinntatte de får unge i sitt nærmiljø og territorium til å bli på politiet, desto mer beskyttelse får de når politiet dukker opp, skriver han videre og legger til:

– Hvis de som ser seg tjent med å bygge opp «fuck the police»-holdningene lykkes like mye framover, vil denne negative utviklingen bare fortsette. Deres mål er selvsagt at politiet skal backe ut og holde seg unna deres «territorier», slik at de kan få selge narkotika og etablere sitt frykt- og trussel-regime i fred. Det må aldri skje noe sted her i landet, fordi da har vi «svenske tilstander».

Ulik forståelse av hva som skjedde

Muhammed Qasim Ali som er journalist har lagt ut video hvor en politimann tilsynelatende opptrer aggressivt.

– Siden oppslaget i avisene om arrestasjonen av ungdommene fra Bogerud har jeg blitt kontaktet av noen som var der mens dette skjedde, og de ønsket at jeg skulle belyse dette ytterligere. Jeg har fått tilsendt tosifret video opptak fra forskjellige vinkler av det som hendte fra da politiet ankom stedet til de ble fratatt telefonene sine og ikke kunne filme mer. Jeg må si dette er noe av det mest provoserende jeg har sett på lenge, skriver han i innlegget.