Vil kartlegge innvandreres digitale kompetanse

Innvandreres digitale kompetanse skal bli kartlagt. Vox, nasjonalt senter for læring i arbeidslivet, skal gjennomføre undersøkelsen som blir den første i sitt slag i Norge.

Fornyingsminister Heidi Grande Røys støtter kartleggingen med 300 000 kroner.

– Ingen skal falle utenfor informasjonssamfunnet. Vi trenger økt kunnskap om innbyggernes digitale kompetanse for å treffe med målrettede kompetansehevingstiltak. I dag vet vi ikke nok om innvandreres digitale kompetanse, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Kartleggingen av den digitale kompetansen blant i innvandrerbefolkningen i Norge, skal blant annet omfatte innvandreres tilgang til og bruk av digitale verktøy, hvordan innvandrere tilegner seg ferdigheter, hva som motiverer og hva som hindrer bruk. Undersøkelsen vil også vurdere forskjell i kompetanse og bruk mellom ulike innvandrergrupper og mellom innvandrere og den norske befolkningen som helhet.

Rapporten vil være klar ved utgangen av året. Rapporten blir også delfinansiert av Kunnskapsdepartementet, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet.