– Kvener og innvandrere tvangsassimileres

0Shares
Latest posts by Isabell Sterling (see all)

– Det er skremmende hvor effektivt det har vært. Av en kvensk befolkning på 50-60 000 mennesker er det bare noen tusen som snakker det kvenske språket i dag. De bor i nord og er hvite så det er ikke så lett å se hvem er norsk nordmann og hvem som er tvangsfornorsket kven, sier redaktøren.
 
Vivekananthan plasserer ansvaret for dagens innvandrerpolitikke helt rett, mener Koivulehto.

– Arbeiderpartiet hadde jo all politisk makt i Norge i hele etterkrigstida og har svært dårlige referanser i minoritetspolitikk. Det er kun samene som har fått anerkjenning og lovfestet rett til eget språk og kultur, mens alle andre minoritetskulturer og språk er behandlet som om de ikke har noen verdi.

Koivulehto mener det er ikke er nytt at det bare gis tilskudd til såkalte “integrasjon”.

– At staten ikke støtter innvandrernes egen kultur har også finlendere, altså finske innvandrere i Norge i nyere tid fått erfare. Finskforeninger og forbund fikk støtte til organisasjonsarbeid og kulturaktiviteter på 1970-1980-tallet, men fra slutten av 1990-tallet skulle det bare gis støtte til landsomfattende organisasjoner som fremmet ”integrasjon.”

Koivulehto mener at staten bør anerkjenne de gamle og de nye minoritetenes rett til eget språk og kultur for at alle skal føle seg som fullverdige borgere av dette landet.