Frp vil straffe tidligere biskop Gunnar Stålsett

– Plikten til å hjelpe et medmenneske i nød var viktigere for meg enn lydigheten mot en uklar rettsordning, sier tidligere biskop Gunnar Stålsett.
Foto: Rasmus Kongsøre/Norad
Pensjonert biskop Gunnar Stålsett har i 14 år gitt jobb til en ureturnerbar asylsøker. Politiet vil nå undersøke om han har gjort en straffbar handling.
0Shares

Det bekrefter Oslo politidistrikt til Vårt Land.

Den avgåtte Oslo-biskopen sto torsdag fram i Vårt Land og erkjente at han i 14 år har gitt en ureturnerbar asylsøker uten oppholdstillatelse deltidsjobb som renholder.

Den ansatte er 55 år gamle Lula Tekle, som har vært i Norge i snart 19 år. Tekle ble fratatt skattekortet sitt etter en regelendring i 2011.

Hun hadde fast jobb og egen leilighet, men mistet da retten til å jobbe. Jobben hos Stålsett, som fram til da hadde betalt skatt og arbeidsgiveravgift for Tekle, mistet hun likevel ikke.

Stålsett fortalte offentlig om sitt lovbrudd selv om han etter utlendingsloven kan straffes med bøter og fengsel i inntil to år.

– Dette er en form for sivil ­ulydighet som jeg tar ansvar for. Den retter seg mot det jeg oppfatter som en umoralsk ordning, sier Stålsett til avisa.

Jurist Mads ­Andenæs mener det vil være dypt upassende om myndighetene tar skritt mot Stålsett.

– Det er ingen plikt å straffeforfølge ham. Vi snakker om en samvittighetssak, sier Andenæs.

Inn­vandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Frp mener Stålsett må straffeforfølges som alle andre.

– Det er veldig alvorlig at en så fremtredende person bevisst bryter loven for å undergrave Norges utlendingspolitikk, sier han.