Flere hundre laget støy mot SIAN

Snudde ryggen til SIAN i Tromsø. Bildet fra demonstrasjon mot SIAN i Bergen.
Foto: Gunnar Thune
Stortorget i Tromsø bøe lørdag fullt av mennesker som viser ryggen til organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN). Lederen i SIAN er rasende fordi han ikke nådde fram til folk.
0Shares

– Vi har holdt appeller, vi har sunget sanger, vi har lagd bråk og markert at Tromsø skal være en trygg by, uansett religion, hudfarge, språk, legning og valg i livet. Vi sier nei til rasisme i våre gater. Det gjør vi på en fantastisk, ikkevoldelig måte, sier ordføreren i Tromsø Kristin Røymo til NRK.

Hun understreker viktigheten av å avvise SIAN sitt budskap.

Også Høyres ordførerkandidat var til stedet.

– Vi vil ikke ha rasisme i denne byen. Vi er en by der vi inkluderer. Vi står sammen mot krefter som dette. Jeg får klump i halsen av det oppmøtet her, sier ordførerkandidat, Hans Petter Kvaal til NRK.

Blant de mange hundre fremmøtte under demonstrasjonen lørdag ettermiddag, var også domprost i Tromsø, Stig Lægende.
SIAN har som formål å «motarbeide, stoppe og reversere» det de kaller islamiseringen av Norge. De har fått kritikk for blant annet å være ekstremt muslimfiendtlig. Flere medlemmer av SIAN har vært tiltalt for hatefulle ytringer etter rasismeparagrafen.

Leder i SIAN, Lars Thorsen, mener måten det aksjoneres på i Tromsø er et brudd på loven fordi kommunen har tillatt en motdemonstrasjon med bruk av støymidler.