![tu](https://i0.wp.com/img.utrop.no/wp-content/uploads/2019/08/tu.jpg?resize=696%2C469&ssl=1)
I 2010 åpnet Tu Ngoc Nguyen Fredrikstads første og ordentlige sushibar. Ni år senere er Shiki Sushi Bar fremdeles favoritten blant mange sushielskende folk i byen. Nå planlegger Fredrikstads ukronede sushi-konge å starte uteservering i tillegg til restauranten.
Tu Ngog Nguyen kom fra Vietnam til Norge som flyktning i 1979. Hans første sushibar i Norge ble åpnet i gågata i Sarpsborg. Senere kom restauranten i Fredrikstad.
![](https://i0.wp.com/img.utrop.no/wp-content/uploads/2017/06/31250-1024x576.jpeg?resize=696%2C392&ssl=1)
– Det var jo egentlig jeg som brakte sushien til Fredrikstad, sier Tu til Fredrikstad Blad. Kombinasjonen av ris og rå fisk slo raskt an i byen og snart fikk Shiki-kokkene konkurranse fra flere sushisteder. Men mange foretrakk Shiki Sushi Bar. Tu og kollegene kunne derfor ekspandere i løpet av de neste årene med restauranten Shiki Elements på bryggepromenaden, et takeaway-sted i Sarpsborg og en sushirestaurant i Halden, sier Tu til Fredrikstad blad.
I fjor hadde Tu & co en omsetning på over 6,3 millioner kroner. Nå planlegges uteservering i Fredrikstad.