Frp-fylkesledere sanksjonerer vekk SIAN-aktivister

Siv Jensen, partileder i FrP har gitt klar beskjed om at SIAN medlemskap ikke er forenelig med Frps politikk.
Foto: Fremskrittspartiet
Flere fylkesledere i Frp vil rydde opp etter at kandidater til årets valg har vært aktive i den islamfiendtlige organisasjonen SIANs Facebook-gruppe, melder NRK.

Torsdag fortalte NRK at over 20 Frp-kandidater i høstens valg har vært aktive på den islamfiendtlige organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norges (SIAN) Facebook-gruppe i løpet av de siste fem årene.

Fredrik Färber, generalsekretær i Frps hovedorganisasjon, bekrefter at ledelsen har kontaktet samtlige fylkeslag.

– Alle fylker er på generelt grunnlag orientert. Får fylkene informasjon om eventuelle saker er de bedt om å følge dem opp raskt.

Fylkeslederen i Viken Frp, Liv Gustavsen, opplyser at de etter NRKs artikkel vil opprette sak mot Asle Hoel-Knai og Ole Hovengen, som er kandidater i fylket.

Fylkesleder i Innlandet Frp, Johan Aas, sier de venter til over valget med å foreta seg noe. Etter NRKs artikkel, har fylkeslaget bedt nestleder i Vestre Toten, Anne Karin Synstelien, om en forklaring.

– Vi må behandle dette på en ordentlig måte, sier Johan Aas til NRK.

Fylkeslederen i Vestland Frp at de har tatt kontakt med ett av sine medlemmer etter at de ble presentert med NRKs funn. Medlemmet, som både var lokallagstillitsvalgt og Frps-listekandidat, har nå meldt seg ut av partiet.