Zahid Ali truet på livet av «moralpolitiet»

Komikeren Zahid Ali har møtt moralpoliti på Grønland, og har blitt drapstruet. Nå går han ikke på Grønland lenger.
Foto: privat
Komikeren forteller nå at han blir utsatt for mye hets når han går rundt på Grønland i Oslo.
0Shares

– De blir sinte og slår over på morsmålet, ofte punjabi fordi «moralpolitiet» stort sett er første generasjon menn fra Pakistan, eller andre land, sier Ali til Aftenposten

Zahid Ali, kjent fra blant annet «Jul i Tøyengata» går nå ut og forteller at også han har blitt plaget av «moralpolitiet» gjennom flere år.

Ali forteller at fremmede menn stopper ham på gata med beskjeder som «Jeg liker ikke det du gjør! Jeg hater deg! Jeg skal drepe deg!», og legger til at det har blitt verre de siste fem- seks årene. Han forteller videre at når han velger å svare på norsk, blir «moralpolitiet» enda sintere.

– Jeg vil holde en distanse. Hvis jeg svarer på deres språk, har jeg godtatt kulturen, akseptert at de har rett. Slik sett provoserer jeg indirekte, men det er jo lov å snakke norsk, så jeg føler ikke at jeg gjør noe galt, sier Ali.

Moralpoliti i media

Temaet om «moralpolitiet» på Grønland har de siste dagene fått mye oppmerksomhet etter at Aftenposten har skrevet flere artikler om dem i sin avis. Der kommer det frem at folk med muslimsk bakgrunn som bor eller oppholder seg i bydel Grønland, blir snakket til og skjelt ut fordi de ifølge «moralpolitiet» kler seg upassende eller har en upassende oppførsel. Spesielt yngre kvinner og homofile menn forteller at de blir utsatt for overvåkingen.

Leder i Islamsk Råd Norge, Senaid Kobilica har oppfordret imamene til å ta opp dette problemet under fredagsbønnen i moskeene. Inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) har tidligere denne uken omtalt dette problemet som «helt uakseptabelt», mens Ap-politiker Hadia Tajik mener nordmenn med minoritetsbakgrunn må ta ansvar for problemet.