Dronning Sonja stiller opp for verdens flyktninger

Dronning Sonja er opptatt av hvordan innvandrerne har det i Norge.
Foto: Kongehuset
H M. Dronning Sonja har takket ja til å være høy beskytter for årets TV-aksjon, som går til Flyktninghjelpens nødhjelpsarbeid for folk på flukt verden over.
0Shares

– Det er en glede og ære at H.M. Dronning Sonja personlig vil engasjere seg for å støtte Flyktninghjelpens arbeid for flyktninger og internt fordrevne personer i verdens mest krigsherjede land. Dronningen har gjennom hele sitt virke vist engasjement for folk som har måttet flykte fra sine hjem, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen.

Dronningen var leder av aksjonskomiteen da den aller første TV-aksjonen ble arrangert i 1974. Også den gang gikk pengene til Flyktninghjelpen.

– TV-aksjonen er en formidabel landsomfattende dugnad som helt konkret hjelper medmennesker i krise. Vi ser frem til å samarbeide med Dronningen og håper selvsagt at flest mulig nordmenn også vil støtte opp om aksjonen, sier Rasmusson.

45 millioner mennesker er i dag på flukt verden over på grunn av krig og konflikt. Flyktninghjelpen driver flyktningleirer, sørger for mat og nødvendig utstyr, bygger hus og skoler, gir barn og unge skolegang og tilbyr fri rettshjelp i 20 land fordelt på fire verdensdeler.

Årets TV-aksjon finner sted 24. oktober.