Får møte Obama

Føler seg beæ¦ret: Forfatter og journalist Mahmona Khan er en av to norske delegater som er invitert til Presidential Summit on Entrepreneurship
Foto: Bjørn Lecomte
To minoritetskvinner er plukket ut til å være med på prestisjetung konferanse i Washington for å møte USAs president Barack Obama.

Tidligere sjefsredaktør i nettmagasinet X-plosiv, Mahmona Khan og norsk-tyrkiske Dilek Ayhan skal representere Norge når de deltar på den prestisjetunge Presidential Summit on Entrepreneurship i Washington D.C om en måneds tid, ifølge TV2 Nyhetene.

Fra før av hadde den amerikanske ambassaden i Norge nominert åtte personer og sendte nominasjonene til Washington. Kun to av de nominerte ble plukket ut.

Prestisjefylt

Khan har jobbet som journalist siden 1998 og i fjor ga hun ut boken “Tilbakeblikk – da pakistanerene kom til Norge”. Ayhan, som for tiden er daglig leder i Alarga, har fra før av vært med på å grunnlegge Norges Tyrkiske Ungdomsforening og også ledet JADE, et europeisk nettverk for unge gründere.

Khan legger ingen skjul på at invitasjonen til å møte USAs president føles som en stor ære.

– Jeg ønsker å dele mine erfaringer og ikke minst å lære av de andre deltakerne. Å bli invitert til et slikt møte med Obama er bare helt utrolig, sier hun til TV2 Nyhetene.

Norsk-tyrkiske Dilek Ayhan er også invitert til den svært presitisjetunge konferansen.
Foto : Claudio Castello