– Ta oppgjør med familien

 
Jenter fra muslimske familier i Norge må ta et oppgjør med familien sin istedenfor å leve et dobbeltliv. Det mener samfunnsdebattant Iffit Qureshi og Høyre-politiker Afshan Rafiq og redaktør i x-plosiv Shazia Sarwar.
0Shares

Tre norskpakistanske jenter forteller til VG hvordan de sliter mellom foreldrenes forventninger og ønsket om å leve ut sin egen frihet, noe som fører til at de lever et dobbeltliv.

– Jeg har hørt om dette før, men jeg tenker at disse jentene må ta et oppgjør med foreldrene sine, det er ikke noe samfunnet kan gjøre, det må de gjøre personlig, sier Qureshi til VG Nett.

Quereshi har syv søstre, hvorav fire giftet seg med ikke-pakistanske menn og tre flyttet hjemmefra før de ble gift. Det er nemlig ikke slik at minoritetskvinner i Norge og andre vestlige land skal føle seg tvunget til et enten-eller-valg.

– Det var et oppgjør de måtte ta. For foreldrene mine var dette helt uhørt, det var helt nytt for dem, men så måtte de til slutt akseptere det. Det er en kamp disse jentene må ta. I de fleste tilfeller går det an å komme til et kompromiss, man skal ikke tenke at muslimske foreldre er fastlåst, sier Qureshi.