Vegdirektoratet strammer inn

Nå må nye innvandrer med førekort fra hjemmelandet sitt utføre full kjøreopplæring i Norge for å få norsk førekort.

Flere innvandrere har trafikkerfaringer som kolliderer med norsk kjørekultur.

Det er uheldig,mener Vegdirektoratet,som vil at bilfører fra en rekke land skal tvinges til å ta full norsk føreopplæring, skriver Aftenposten.

Må ta full opplæring

De som har  et førekort fra Argentina,Singapore eller Thailand, kan få utlevert norsk førekort etter å ha utført  bare oppkjøring. Dette vil ikke gjelde nå.Nå må endel innvandrer utføre full kjøreopplæring får å få førekort.

Falsk førekort
-Et viktig argument for å endre reglene er at det går an å lure til seg norsk førerkort ved å legge frem et falskt utenlandsk førerkort. Mange land mangler sentralt førerkortregister. Dermed sliter vi med å få verifisert at de utenlandske førerkortene er ekte, sier seksjonssjef Jan Edvard Isachsen i Vegdirektoratet.

Strenge regler
Bilførere fra disse landene har andre trafikkvaner og det er grunn til vegdirektoratet vil stramme in reglene. I endel land tar bilistene ikke hensyn til fotgjengere og syklister. De dropper bilbelte og synes at norske trafikkregler er for strenge.

-Dessuten har vi lite dokumentasjon på opplæringen i mange av disse landene. Her i Norge legger man stor vekt på holdninger, adferd og samhandling i trafikken. Det er nok ikke slik overalt, tilføyer Isachsen.

Vil merke innstrammingen

Innvandrer fra disse landene vil merke innstrammningen.
Albania,
Algerie, Argentina, Bosnia-Hercegovina, Brasil, Chile, Egypt,
Filippinene, Indonesia, Kina, Kroatia, Makedonia, Malaysia, Mexico,
Moldova, Montenegro, Peru, Singapore, Serbia, tidligere Sovjet,
Sør-Afrika, Taiwan, Thailand, Tunisia og Venezuela.