Norges “Black history” skal frem i lyset

Ida Evita de Leon, er prosjektleder og initiativtaker til Black History Month som er støttet av Oslo kommune. Hun sies å være hele Norges #flerkulturelecoach og var med på å starte opp boikotten av blivakker.no
– Forvent dere kontroversielt innhold, sier arrangørene bak Norwegian Black History Month som åpner online i dag.
0Shares

Bak Black History Month står Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD). De lover en høstmåned spekket med spennende og viktig innhold online, etterfulgt av uformelle etter jobben-treff offline. I pressemeldingen fra OMOD heter det at de vil snakke om “black identity, mixed race kids og norsk borgerettshistorie.

“Møt Norges første neger”

– Forvent dere kontroversielt innhold, melder Ida Evita de Leon som er initiativtaker til og leder for prosjektet. I farten nevner hun følgende programposter: “Møt Norges første neger”, “Avvisning av innleggelse grunnet fremmedkultur”, “Husker du politiets Afrika-kurs eller at norske nisser måtte være hvite?”.

Norsk sort historie og borgerrettighetshistorie vi kringkastes på facebook og instagram hele oktober.

– Vi sitter på store mengder historie så her er det  nok å ta av, sier de Leon til Utrop.

Det første etter jobben-treffet går av stabelen lørdag 5. oktober kl 17 på Godthåb på Grønland i Oslo. Etter innleggene og sofapraten følger deatt, minikonsert og party.

– Høyreekstremismen er på fremmarsj og vi vil bekjempe den med kunnskap, fest og brobygging.

– Høyreekstremismen er på fremmarsj og vi vil bekjempe den med kunnskap, fest og brobygging, sier Ida Evita de Leon.

25. oktober vil det bli arrangert et møte med noen av Norges fremste ledere med afrikansk opphav.

OMOD har jobbet med norsk borgerettighetsarbeid i over 25 år. OMOD er en uavhengig norsk organisasjon som arbeider for å ivareta rettssikkerheten til minoriteter og motvirke rasisme og diskriminering i Norge. Organisasjonen ble stiftet i 1992.