Fikk 15 seksere etter fire år i Norge

– Jeg har jobbet hardt, sier Filmon Haile. Det synes på vitnemålet!
Foto: Privat
Etter å ha fullført videregående kom Filmon Eyob Haile rett inn på medisinstudiet.
358Shares

Haile kom alene fra Eritrea til Norge i 2015. Familien hans har flyttet til USA. I hjemlandet hadde han gått videregående skole og studert dikt og språk. Han hadde et stort ønske om å studere videre i Norge.

Regner litt for mye i Bergen

– Den første tiden i Norge var vanskelig fordi jeg manglet det norske språket. Etter hvert fikk jeg venner og ble kjent med det norske systemet. Da gikk det lettere, sier han. Haile bodde i Bergen og sier meget forsiktig at han foretrekker Oslo.

– Det regner hele tiden i Bergen. Det er en fin by på mange måter, men litt deprimerende klimamessig.

Haile begynte på intensivgymnas i Bergen. På den måten kunne han bli ferdig med den norske videregående skolen på to år. Han valgte ikke akkurat den letteste veien, diktstudenten fra Eritrea valgte fagene biologi, fysikk, kjemi og R2-matte.

Han klarte det krevende utdanninsprogrammet med glans. På vitnemålet til Filmon Haile finner vi nesten utelukkende seksere.  Norsk muntlig og skriftlig tok han som privatist.

– Jeg jobbet veldig hardt med skolen i Bergen. Jeg er glad for at det gikk så bra, sier Filmon Eyob Haile. Nå har han begynt på medisinstudiet i Oslo – etter bare fire år i Norge.