Nazimiljø vokser blant ungdom i Kristiansand

Politiet i Kristiansand ser bekymret på den nye nynazistiske bølgen i byen
Foto: Wkipedia Commons
Nazimiljø i Kristiansand har fått flere nye ungdom. SOS rasisme er bekymret over utviklingen.

80 ungdom i Kristiansand er tilknyttet det høyreekstreme miljøet. Halvparten under 18 år.

 – Kristiansands-politiets årlige gjennomgang av ungdomskriminalitet viser at det høyreekstreme miljøet i byen fortsatt vokser. Det er spesielt i bydelene Flekkerøy og Møvik, i tillegg til Voie og Justvik hvor det høyreekstreme miljøet holder til, melder NRK. Ifølge politiet i byen er miljøet også preget av vold og rus.

– Mange har rasisme i ryggmargen, og i rus kan de lett ty til vold i affekt, sier politistasjonssjef Ole Hortemo i Kristiansand til NRK.

Frykter oppblomstring

Ola Melbye Pettersen, nestleder i SOS-rasisme, sier organisasjonen er klar over situasjonen i byen. Organisasjonen har brukt en del ressurser på oppsøkende arbeid på skoler  og der hvor ungdom ferdes for å informere. De har også kartlagt sentrale skikkelser fra miljøet. Likevel er de bekymret for utviklingen i byen.

– Det er så mange nye ungdommer som
tydeligvis har blitt dratt i inn et miljø preget av vold og rus, at det er farlig, sier han.

Pettersen roser politiet for å ta tak i problemet og kartlegge miljøet. Likevel savner han mer oppsøkende arbeid fra politiets side.

– Vi savner en aksjon slik som PST hadde for noen år siden da de oppsøkte familiene til medlemmer av miljøet. Politiet bør informere foreldre om hva barna deres driver med, sier han.