Delte meninger om muslimsk skole

Positiv til muslimsk skole: Bushra Ishaq mener at en muslimsk skole vil styrke identiteten til muslimske barn
Foto: Arkiv
Det muslimske miljøet i Oslo har ulike syn på opprettelse av muslimske skoler.
0Shares

Tina Shagufta Kormo, leder for det liberale muslimske nettverket Likestilling, integrering og mangfold (LIM) er skeptsik til en muslimsk skole.

– Det vil føre til både religiøs og etnisk segregering, og de barna som går på en muslimsk skole vil ikke ha mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet, sier Tina Shagufta Kornmo til Dagsavisen.

LIM understreker at de ikke vil ha et forbud mot religiøse skoler, og at muslimske skoler selvsagt må likebehandles med kristne.

– Men de som går på kristne skoler, er integrert i det norske samfunnet, mens en muslimsk barneskole sannsynligvis vil gjøre integreringsarbeidet enda vanskeligere sier Kornmo.

Bushra Ishaq uenig
Bushra Ishaq, en av vinnerne av Fritt Ord-prisen 2010, tror ikke den muslimske skolen vil være til hinder for integrering.

– Nei. Jeg tror de vil få bedre selvtillit og styrket identitet, istedet for å gå på en skole der de blir mobbet fordi de er muslimer og blir anklaget for å snikislamisere Norge, sier Ishaq, som mener det er en avsporing å snakke om integrering.