Missedrøm ble mareritt

Press: Barira Lateef (21) fra Moss endte på tredje plass i Miss Pakistan World. Men hun ønsker ikke å delta igjen.
Foto: Privat
Norsk-pakistanske Barira Lateef (21) tok tredjeplassen i Miss Pakistan 2010. Men ifølge henne ble missedrøm en negativ opplevelse. – Hyklersk oppførsel, svarer presidenten for organisasjonen Miss Pakistan, Sonia Ahmed.
0Shares

Den årlige konkurransen Miss Pakistan World arrangeres i Canada [blant annet fordi skjønnhetskonkurranser er kontroversielle i Pakistan, red. anm]. Jenter med pakistansk bakgrunn fra hele verden kan delta i konkurransen.

Barira Lateef vant også Miss Congeniality Award i tillegg til at hun kom på tredjeplass i Miss Pakistan World. Likevel er hun glad for å legge hele konkurransen bak seg.

Ble presset
­– Det var utrolig mye press på deltagerne. Hele tiden ble det brukt metoder for å friste deltakerne med bollywood og internasjonale konkurranser, forteller Lateef.

– Vi ble kalt «utstillingsdukker». Vi fikk vite at våre meninger var av null betydning, og at vi kun skulle gjøre det vi fikk beskjed om, forteller hun til utrop.no. Hun legger til at de ble kjørt veldig hardt, og at det ble ganske sene kvelder etter hvert.

Ifølge Lateef forlot flere av deltakerne kokurransen, og det var flere som ønsket å gjøre det samme, men ble presset til å bli igjen.

Utrop har kontaktet andre jenter som deltok i konkurransen, men ingen av dem vil ikke kommentere saken. Lateef mener likevel at hun snakker på vegne av flere som har det samme opplevlsen som henne.

Ble ikke fristet
– Enkelte ganger var det vanskelig å motstå fristelser, men jeg var veldig glad for at jeg sto fast ved mitt, sier hun og legger til at hun var glad for å få dette overstått.

Hovedgrunnen til at hun valgte Miss Pakistan fremfor frøken Norge var at det ikke var pålagt å bruke bikini i konkurransen.

Lateef har ingenting imot folk som bruker bikini i missekonkurranser. Men hun mener det hadde vært dobbeltmoralsk å vise seg frem i bikini siden hun representerte Pakistan, som er et muslimsk land.

Avviser anklagene
Sonia Ahmed, som arrangerer Miss Pakistan World mener at kritikken ikke stemmer.

– Det har nesten blitt rutine at deltakere som ikke vinner blir bitre og vender seg mot organisasjonen, forteller hun.

Ahmed legger til at konkurransen ikke var ment som ferie, men at det er et veldig krevende konkurranse.

– Vår hovedoppgave er å gjøre deltakerne klare til internasjonale konkurranser, sier hun.

Vil jobbe for de fattige
Selv om Lateef er født og oppvokst i Norge, ville hun representere Pakistan.

– Jeg ønsket å skape et positivt bilde av Pakistan i media, hvor folk kunne gjenkjenne nasjonen og folket vårt som det vi egentlig er og ikke det vi har blitt stemplet for i media. Jeg ville også bruke plattformen til å kunne jobbe for fattige i Pakistan og bidra til å skape en bedre fremtid i landet, sier hun

Lateef har tidligere jobbet som modell innenfor det asiatiske markedet i Norge og England. Det siste oppdraget hun hadde før hun reiste, var på Mela-festivalen 2010.