Moro på konsert for damer

Union Scene: Musiker Juggy D var i Drammen.
Foto: Hina Aslam
Pakistanske kvinner går sjelden på konserter. Nå vil Pakistansk Indisk Interkulturell Organisasjon ( P.I.I.O.K) få dem ut på dansegulvet.

Det var en helt spesiell konsert i Drammen for noen dager siden. For første gang i byens historie ble det konsert bare for jenter og kvinner. Det var Pakistansk Indisk Interkulturell Organisasjon for Kvinner (P.I.I.O.K) som organiserte konserter i samarbeid flere andre organisasjoner.

– Det har alltid vært slik at kvinnene og jentene ofte sitter stille på konsert. Men mennene slår seg løs, sier Nasim Rizvi, leder i P.I.I.O.K.

– Derfor ville vi ha en konsert bare for damer. På konserten viste damene at de syntes det var moro å danse til musikken. Det var første gangen at så mange virkelig følte at de kunne nyte en konsert på denne måten, sier hun.

Hjalp flomofrene
Rundt 170 kvinner og jenter kom for å se superstjernene fra Rishi Rich. Juggy D og Abbas Hassan spilte på konserten. Juggy D er kjent for sangen “Sohnye”, og sangene fra indiske filmen «Hum Tum». Inntektene gikk til flomofrene i Pakistan.

P.I.I.O.K er en uvanlig frivillig organisasjon i Drammen. De prøver å gjøre noe med problemene som pakistanere og andre innvandrere har. De vil ikke bare ha det hyggelig, men jobbe med vanskelige problemer. De vil gjøre livet bedre for sine medlemmer. Foreningens styre er en gjeng med engasjerte flerkulturelle kvinner og jenter.