Bollywoodfilm om æresdrap

 
Foto: Pressebilde
Bollywood action thriller "Aakrosh" av  regissør Priyadarshan vises på Felix kino, Aker Brygge disse dager.
Stine Marie Hagen
Latest posts by Stine Marie Hagen (see all)

Filmen starter med Dussehra festival, som er scene for en brutal handling.

Forsvinner

Tre studenter fra New Delhi forsvinner i en liten landsby – Jhanjhar, i Bihar. Det går måneder uten noe spor i saken. Dette gjør at mediene og en studentbevegelse krever handling fra myndighetene.

Regjeringen setter Central Bureau of Intelligence (CBI) på saken, med agentene Sidhant Chaturvedi (Akshaye Khanna) og Pratap Kumar (Ajay Devgn) i spissen. De to CBI- agentene  finner det vanskelig å løse saken ettersom det lokale politiet og andre myndigheter er en del av Shool Sena, som er ansvarlig for ulovlige aktiviteter.
Ajatshatru Singh (Paresh Rawal), er en hensynsløs politimann som misbruker sin makt og gjør det enda vanskeligere for CBI-agentene. Det er med hjelp av Roshni, (Amita Pathak) som er datter av en rik og mektig landsbyboer, og Geeta (Bipasha Basu), som er Ajatshatru kone og Pratap tidligere kjærlighet, at etterforskningen beveger seg fremover.
Ting blir verre når Ajatshatru slår Geeta brutalt med belte slik at hun blir innlagt på et sykehus. Når Pratap får se Geetas tilstand blir han rasende, og tar deretter saken til et personlig nivå. Etter denne hendelsen lykkes CBI-agentene med å felle Ajatshatru og resten av hans gjeng ved å hacke  telefondatabaser og fange deres ulovlige aktiviteter i CCTV kameraer. Ved bevis tar de alle en etter en. Når det er Ajatshatrus tur, får Pratap vist at hevnen er søt.

Bra skuespill

Ajay Devgn gjør en glimrende rolle som CBI-helten Pratap. Han er overbevisende både som stormforelsket storsjarmør og som en listig superhelt som hopper fra tak til tak mens han tar knekken på motstanderne. Filmens aller beste skuespilletalent er allikevel Reemma Sen som spiller landsbyjenta Jahmunia. Hun opplever mange fæle hendelser i løpet av den 3 timer og 30 minutter lange filmen, og du kan nesten føle smerten hennes ved å se henne på lerretet.

Æresdrap
Denne filmen er definitivt ikke en film for sarte sjeler. Filmen er spekket med voldelige scener og mye blod. Selv om filmen ikke er basert på virkelige hendelser tar den opp en problematikk som er aktuelt for kastesystemet i dagens India. Filmen tar opp et viktig tema om æresdrap.

Det er også med sang og dans, i ekte Bollywood-stil, og det er også morsomme innslag i den ellers så dramatikkfylte filmen.