Bilal Saab (20) vant Stjernekamp

Stjernekamp-vinner Bilal Saab er frontfigur og vokalist i gruppa NorthKid.
Foto: NRK
20 år gamle Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark stakk av med seieren i årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp.
8Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Saab avsluttet finalen og årets sesong av sangprogrammet på NRK med sin versjon av Ed Sheerans låt «Castle on the Hill». Han opptrådte også med to andre låter i programmet.

Saab sin far er innvandrer fra Libanon. Moren er fra Norge. Saab er oppvokst i Finnmark.

I Stjernekamp-finalen møtte Saab kveder Kim Rysstad (38) fra Setesdal i Aust-Agder, men det var 20-åringen som trakk det lengste strået denne gangen.

De siste ti ukene har de to artistene opptrådt i 13 ulike sjangre og temaer i Stjernekamp. På veien mot finalen har de utkonkurrert åtte andre artister.

Stjernekamp-vinner Bilal Saab er frontfigur og vokalist i gruppa NorthKid, som har spilt konserter landet rundt. Finnmarkingen er omtalt som et stjerneskudd.

Tidligere vinner og gjestedommer Ella Marie Hætta Isaksen roste 22-åringen opp i skyene under finaleprogrammet for sin Sheeran-tolkning.

– Du er uten tvil født til å gjøre dette. Du har hatt en så fantastisk reise her i Stjernekamp. Det har vært en fryd å følge med på deg. Jeg er så glad på dine vegne, sa hun.

Nummer to i Stjernekamp, Kim Rysstad, har tidligere gitt ut fire album, og han har vært nominert til Spellemann og Folklarm i henholdsvis 2011 og 2007.