Stopper kjønnsdelte møter hos Islam Net

Fahad Qureshi sier til Aftenposten at kvinner og menn ønsket å sitte adskilt på møtet
Foto: Kjetil Hegna
Høgskolen i Oslo hevder avtalebrudd da Islam Net- Det Islamske Nettverk- henviste kvinner og menn til forskjellige innganger under et møte tidligere denne måneden.

Mellom 700 og 800 tilhørere kom til Høgskolen i Oslo søndag 7. november i år for å høre på den tidligere hiphoperen LOON fra P Diddys plateselskap Bad boy Records. Amir Muhaddith, som han egentlig heter, snakket om sitt liv i hiphop-bransjen og hvordan han fant islam.

Kjønnsdelt

Til dette arrangementet hadde IslamNet fått låne gratis lokaler i Pilestredet 35 av Høgskolen, da de er en studentforening på skolen. Nå stopper imidlertid skolen utlån av gratis lokaler til foreningen, fordi vakter skal ha henvist kvinner og menn til ulike innganger før møtet.

– Sånn kan vi ikke ha det. Vi kan ikke akseptere kjønnssegregering ved en verdslig institusjon, sier rektor til Sissel Østberg til Aftenposten.

Ifølge Østberg hadde hun på forhånd hadde sikret seg en avtale som skulle hindre kjønnssegregering under foredraget.

Krenkende

Fahad Qureshi, som var konferansier under møtet, sier mange kvinner, spesielt de med pakistansk og somalisk bakgrunn, ønsker egne innganger. Han sier til Aftenposten at det er kvalmende og kvinneundertrykkende å tvinge kvinner til å sitte sammen med menn mot sin vilje.


Det er Høgskolen som opptrer krenkende ved ikke å akseptere kvinnenes ønsker, mener han.

Islam net har allerede startet diskusjonsforum om avgjørelsen på sin hjemmeside.