Norsk imam: – Muslimer vanæret Koranen mest

Ved å både være til stede og gå til angrep på demonstrantene på denne måten brøt de selv flere bud i islam, mener imam Yasir Fawzi.
Foto: ahmadiyya.no
Koranen Tumyr kastet var en Ahmadiyya-oversettelse. I følge Ahmadiyya-muslimene er det ingen straff for blasfemi i Koranens lære.

Muslimsk Råd Agder har på et møte i søndag kveld bestemt at de vil politianmelde SIAN for hathandlinger, i følge NRK.

SIAN etterkom ikke pålegg fra politiet å avstå fra åpent ild på Torvet i Kristiansand og forsøkte å brenne Koranen. Lars Torsen ble bøtelagt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

Imam og styreleder Akmal Ali sier mange er såret, frustrert og føler seg marginalisert etter at Sian lørdag satte fyr på Koranen på i Kristiansand.

– Hvordan skal det gå med ytringsfriheten om ikke folk kan få fyre opp rasehat og oppfordre til folkemord uten å få en ørefik av folk med fungerende moralsk apparat? sier samfunnsdebattant Axel Fjeld. Han er kritisk til sentrum-høyre som ofte kommer til unnsetning.

En muslimsk kvinne skal ha angrepet SIAN-medlemmet, Lena Andreassen, mens fire andre menn som brøt politiets sperringer også er muslimer. Imam ved Ahmadiyya-moskeen i Kristiansand reagerer sterkt på at muslimer tydde til vold.

– De såkalte muslimene derimot, de skuffet veldig. Og ja, jeg skriver «såkalte»! Profeten har sagt at en muslim er en som gir andre mennesker fred, både med sin tunge og sine hender. De kan gjerne kalle seg muslim. Den retten skal de ha. Men deres oppførsel var langt fra muslimsk, skriver Fawzi i imamen.no.

– Det ironiske er at det egentlig var de såkalte muslimske angriperne som vanæret Koranen mest, ved å ikke følge den og dermed skape kaos og ufred. Og de hjalp SIAN med å oppnå målet sitt, å nok engang svekke islams omdømme. Med andre ord, de har gjort islam og fredelige muslimer en bjørnetjeneste, sier skriver imamen videre.

Ved å både være til stede og gå til angrep på demonstrantene på denne måten brøt de selv flere bud i islam.

– Hadith-litteraturen bekrefter Koranens lære, at det ikke er noen straff for blasfemi ved menneskers hender. I følge Koranen har alle profeter blitt hånet. Men ingen profet, inkludert Muhammad, har lært sine følgere å ta igjen, skriver Fawzi.