Gatas Parlament støttet Maria Amelie

Protesterte mot em mulig utsendelse av den papirløse flyktningen Maria Amelie: Gatas Parlament.
Foto: Flickr.com/Troms Arbeiderparti
Hip-hopgruppe benyttet sjansen i Melodi Grand Prix til å protestere mot arrestasjonen og en mulig utvisning av den papirløse fra Kaukasus.
Under Melodi Grand Prix´ semifinale i Ørland på lørdag opptrådte rappegruppa Gatas Parlament med sitt bidrag “Jobbe litt mindre og tjene litt mer”.
Ifølge nrk.no uttrykte de svært politisk interesserte rapperne sin motstand mot utsendelsen av den papirløse innvandreren Maria Amelie, og andre i samme situasjon, ved å bære t-skjorter med bilde av henne mens de opptrådte på scenen.
– Maria Amelie har satt lys ikke på bare hennes situasjon men på alle folkene som lever i skjul på flukt uten papirer i Norge og uten rettigheter, og har jævlig vanskelige liv, de vil vi gjerne få backe, forklarte Don Martin i Gatas Parlament til nrk.no.

Brøt med EBU-regler
I EBUs (den europeiske kringkastingsunionen) sine statutter står det at artistene ikke har lov til å komme med politiske ytringer i sine sanger, men de norske reglene er ikke like strenge. Og derfor vil ikke Gatas Parlaments utspill få noen etterspill, sier NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix, Skjalg Solstad.
– Vi har ingen regler mot politiske sanger eller uttalelser, men det er sant at EBU har dette nedfelt i sine statutter, sier Solstad til nrk.no