Svenske jegere banket opp i Tunisia

Opprøret mot den sittende tunisiske presidenten har vært preget av demonstrasjoner, uro, vold og borgervern. Nylig ble en gjeng svenske jaktturister brutalt banket opp etter å ha blitt tatt for å være milits.
Foto: Flickr.com
Ni svenske jegere ble reddet av tunisiske soldater etter å ha blitt angrepet av borgervern, skriver VG Nett.
 – Alle ble skadet, men ingen fikk livstruende skader. Det var slag og spark, så de har ømme ledd og ødelagte briller, forteller reiseleder Erik Echardt til svenske Aftonbladet. Eckhardt slapp såvidt unna angrepet.
Grunnen til at de svenske turistene ble banket opp var fordi de ble tatt for å være militsstyrker av tunisisk borgervern. Svenskene hadde vært i Tunisia for å jakte på villsvin. Etter at flyet deres tilbake til Sverige ble innstilt, var de på vei inn til hovedstaden Tunis for å ta inn på hotell. Det spekuleres i om drosjesjåførene kan ha varslet borgervernet etter å ha sett svenskenes våpenvesker, skriver VG Nett.
Uro i landet
Uroen i Tunisia ble utløst sist fredag da en 26 år gammel akademiker satte fyr på seg selv fordi han ikke fikk selge grønnsaker. Stadige demonstrasjoner og protester utløste til slutt et folkelig opprør mot den sittende president Zine al-Abidine Ben Ali, som ble tvunget til å forlate landet, skriver Nettavisen.