OXLO-prisen 2019 til Antirasistisk senter

Årets OXLO-pris gikk til Antirasistisk senter. Kuben videregående skole og Utrop var de to andre finalistene.
Antirasistisk senter (ARS) vant årets OXLO-pris, i konkurranse med Kuben videregående skole og Utrop.

I begrunnelsen vektlegges senterets innsats med å bekjempe hatefulle ytringer og holdninger.

– Antirasistisk senter er en tydelig formidler av kunnskap om fordommer og diskriminering; de er med på å sette standard nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med menneskerettigheter. Senteret jobber praktisk og direkte med å gjøre visjonen om et kulturelt mangfoldig og sosialt rettferdig samfunn virkelig, het det i juryens begrunnelse.

Utdelingen av prisen skjedde i desember på Oslo rådhus, hvor varaordfører Kamzy Gunaratnam forestod utdelingen.

Utrop og Kuben videregående skole var de to andre finalistene. Sjefredaktør Majoran Vivekananthan takket på sin side for nominasjonen:

– I en tid med polarisering i integrerings- og innvandringsdebatten er det viktigere enn noen gang å være prinsippfast, nøyaktig og balansert. Vi trenger folk som fører dialog, vi trenger folk som konfronterer, og vi trenger folk som fører konfronterende dialog. Utrop gir plass til alle stemmer. Derfor har vi lyktes med å komme så langt. Vi vil takke Oslo kommune for denne æren, uttalte Vivekananthan til OXLO Extra Large.

Inspirasjon til å jobbe videre

Leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, sier seg stolt over utdelingen.

– Vi setter veldig stor pris på å ha fått prisen, og for å ha vært finalister sammen med så sterke kandidater som Utrop og Kuben, forteller han til Utrop.

Han mener prisen er av stor betydning for å gjøre Oslo mer inkluderende og romsligere.

– Det er mange der ute som bruker tiden sin på å så splittelse og til og med hat. Da er det fantastisk å vite at det var omkring 20 nominerte – alle sammen nominerte som gjør et konkret, daglig arbeid for at folk i byen vår skal ha det godt, og for et varmt og inkluderende fellesskap.

– Jeg vil takke våre mange dyktige og engasjerte medarbeiderne for den flotte jobben de gjør, og vi ønsker alle sammen å takke Oslo kommune for denne anerkjennelsen av arbeidet vårt. Dette vil være en sterk inspirasjonskilde når vi fortsetter å jobbe for at denne byen skal være stor nok for alle.