Ny sykehushijab ved OUS

Radiograf Marukh Ul Haq på Rikshospitalet viste forrige måned sykehusets nye jobb-hijab. Stadig flere som jobber i Norge har trospraksis i ikke-vestlige religioner, med særskilt kleskode.

– Vi fikk tilbakemeldinger fra ansatte som bruker hijab at nåværende modell ikke har vært helt optimal. Derfor har vi i samarbeid med Tekstilseksjonen og ansatte komme fram til valg av en ny hijab-modell, sier Maja Garnaas Kielland, rådgiver i Seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester til oushf.

Ved hjelp av spørreundersøker og utprøving av fire ulike hijaber har de valgt samme modell som Diakonhjemmet bruker i størrelse 163×63 cm. Diakonhjemmet ser at denne hijaben er mye mer brukt enn den forrige, og de har fått gode tilbakemeldinger fra ansatte.

– Denne hijaben er veldig fleksibel og luftig. Formen gjør at jeg lett kan tilpasse den slik jeg vil! Veldig fornøyd med den nye hijaben, sier Marukh Ul Haq som jobber som radiograf på Rikshospitalet.

Fleksibelt plagg

Ansatte kan gå innom en av ekspedisjonene Tekstilseksjonen har ved OUS (p.t. ved Radiumhospitalet, Rikshospitalet, Ullevål sykehus og Aker sykehus), og få utlevert fem stykker om gangen.

– Vi håper og tror ansatte som bruker hijab blir fornøyd med fleksibiliteten denne modellen gir til å forme den slik man ønsker. Det er viktig at vi har en god modell å tilby slik at ansatte ikke bruker privat hijab på jobb. Sykehushijaben kan vaskes på 90 grader og tilfredsstiller formelle krav, sier Sørensen.